bugGNU Octave - Bugs: bug #54464, CTRL+S shortcut stops working...

 
 

bug #54464: CTRL+S shortcut stops working after some time

Submitted by:  Peter Hausburg <pux>
Submitted on:  Wed 08 Aug 2018 03:27:48 PM UTC  
 
Category:  GUI Severity:  3 - Normal
Priority:  5 - Normal Item Group:  Incorrect Result
Status:  Ready For Test Assigned to:  None
Originator Name:  Open/Closed:  Open
Release:  5.0.91 Operating System:  Any

Add a New Comment(Rich Markup)
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

Fri 15 Feb 2019 07:08:30 PM UTC, comment #5:

By opening a variable in the docked variable editor I am able to reproduce the issue. Changeset http://hg.savannah.gnu.org/hgweb/octave/rev/48fbd27c6490 should fix the issue.

Torsten <ttl>
Project Member
Fri 15 Feb 2019 04:12:10 PM UTC, comment #4:

Maybe your observation regarding the variable editor is really helpful. The VE also uses the standard shortcut QKeySequence::Save (hard wired) for saving a variable into a file. Could make a test by changing the "editor save" shortcut in the preferences (tab shortcuts) into something different than the default one?

Torsten <ttl>
Project Member
Fri 15 Feb 2019 12:03:47 PM UTC, comment #3:

Hi!
So I faced a similar problem. In may case it was, when I have some variable open in the "Variable Editor" I'm not able to save documents with the Ctrl+S.

If you close them, you are able to save files normal again.
But i should mention, that I'm using Linux. Hope it helps.

Best!
pix_1

Jonny <pix_1>
Sun 06 Jan 2019 11:09:52 AM UTC, comment #2:

Same with me: Octave 4.4.1 / Windows 10 64bit / German

Christian Flury <cflury>
Wed 22 Aug 2018 09:10:33 AM UTC, comment #1:

Having same problem on Windows 7 32-bit.

Sergey Parfenyuk <sergniko>
Wed 08 Aug 2018 03:27:48 PM UTC, original submission:

When I first open octave, everything works fine. I can save files without any problem with the keyboard shortcut.
But after a certain time - I can't think of a cause or a pattern - pressing Ctrl+S does not save the file anymore. I can still use the save buttons in the menu and other shortcuts like Copy and Paste, only not Ctrl+S.
When I close and re-open the program it starts working again (for maybe 30 minutes or so) before it stops again.
I have a German Windows 10. Resetting shortcuts doesn't seem to change anything. I don't think a special script I'm working on causes this, it can happen when I'm doing anything.

Peter Hausburg <pux>

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach Files:
   
   
Comment:
   

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -email is unavailable- added by ttl (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by pix_1 (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by cflury (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by sergniko (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by pux (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only project members can vote.

     

     

     

    Follow 3 latest changes.

    Date Changed by Updated Field Previous Value => Replaced by
    2019-02-15 ttl StatusNone => Ready For Test
        Release4.4.0 => 5.0.91
        Operating SystemMicrosoft Windows => Any

    Back to the top


    Powered by Savane 3.4