bugGNU Octave - Bugs: bug #54334, GUI Network Preferences don't...

 
 

bug #54334: GUI Network Preferences don't appear to do anything

Submitted by:  Rik <rik5>
Submitted on:  Wed 18 Jul 2018 04:41:51 PM UTC  
 
Category:  GUI Severity:  3 - Normal
Priority:  5 - Normal Item Group:  Incorrect Result
Status:  None Assigned to:  None
Originator Name:  Open/Closed:  Open
Release:  4.4.0 Operating System:  Any

Add a New Comment(Rich Markup)
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

Wed 18 Jul 2018 04:41:51 PM UTC, original submission:

I have a local proxy which I can use at 127.0.0.1 and port 5000. However, if I use the GUI's Edit/Preferences menu and then set the Network Preferences to use an HttpProxy of 127.0.0.1, port 5001 everything still works. I test by using News/Community News.

On the other hand, if I set an https proxy directly by using

then the Community News fails to load.

Incidentally, because Community News seems to be cached, you need to quit Octave between any changes to these network variables.

Is it possible that the GUI is setting an HTTP proxy when it needs to be setting an HTTPS proxy? Or are the Network Preferences simply not used at all?

Rik <rik5>
Project Administrator

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach Files:
   
   
Comment:
   

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -email is unavailable- added by rik5 (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only project members can vote.

     

     

     

    No changes have been made to this item

    Back to the top


    Powered by Savane 3.3