bugGNU Octave - Bugs: bug #35213, problems with pager on Cygwin build

 
 

bug #35213: problems with pager on Cygwin build

Submitted by:  None
Submitted on:  Sun 01 Jan 2012 08:23:38 PM UTC  
 
Category:  None Severity:  3 - Normal
Priority:  5 - Normal Item Group:  None
Status:  Fixed Assigned to:  None
Originator Name:  Steve Originator Email:  -email is unavailable-
Open/Closed:  Closed Release:  3.4.2
Operating System:  Microsoft Windows

Add a New Comment (Rich Markup)
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

Mon 06 Feb 2012 07:14:05 AM UTC, comment #5: 

solved dependency on cygwin less package.
Please close the bug

marco atzeri <matzeri>
Wed 04 Jan 2012 07:47:44 AM UTC, comment #4: 

Less is always present on cygwin as it is a dependency
of some base packages.

If less is not present the message will be:

octave:1> source prova.m
/bin/sh: less: command not found

It is an issue with the installed "less".
Please install also libncursesw10-5.7-18

For cygwin mailing list:

less record on setup.ini is reporting:
"requires: cygwin libncurses10 libgcc1"

but less depends on libncursesw10

marco atzeri <matzeri>
Tue 03 Jan 2012 08:50:25 PM UTC, comment #3: 

I don't know if Cygwin expects you to install a pager separately. Is one installed? I don't know why the Octave package seems to not be using this correctly.

I am CCing this bug report to the Cygwin list.

Jordi GutiƩrrez Hermoso <jordigh>
Project Administrator
Sun 01 Jan 2012 09:11:13 PM UTC, comment #2: 

You are good.  I can't see ones(100,1) either.  If I set "more off" then all is well, except for lack of paging.  Inserting "more off" into my program works too.  I am using the build that I downloaded via the Cygwin setup.exe utility.  Thanks for your help.

Anonymous
Sun 01 Jan 2012 08:42:36 PM UTC, comment #1: 

I suspect a problem with the pager. What happens if you do

ones(100,1)

or

ones(100)

?

Do either of those give you an output?

Also, which 3.4.2 Windows build are you using, where did you acquire it, or did you build it yourself?

Jordi GutiƩrrez Hermoso <jordigh>
Project Administrator
Sun 01 Jan 2012 08:23:38 PM UTC, original submission:  

If I put the following code in an m-file, start Octave, and run the code:

clear all
u=randn(10,3);
v=u*u'

the matrix v is not displayed.  If I try to use disp to view v I see nothing.  Typing whos shows the size of v is correct. It seems v has been computed correctly, but I can't see the entire result. I can view parts of v using the colon operator, for example a single row. If I change to an 8 by 3 size for u, then I see the result, i.e. it only seems to fail for larger matrices.  Similar behavior occurs after using rand.  If I replace the rand line with repmat to create u, then v is viewable.

GNU Octave, version 3.4.2
i686-pc-cygwin

Anonymous

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach Files:
   
   
Comment:
   

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -email is unavailable- added by matzeri (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by jordigh
  • -email is unavailable- added by jordigh (Posted a comment)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only project members can vote.

     

     

     

    Follow 6 latest changes.

    Date Changed by Updated Field Previous Value => Replaced by
    2012-02-06 jordigh StatusNone => Fixed
        Open/ClosedOpen => Closed
    2012-01-03 jordigh StatusNeed Info => None
        SummaryMatrix multiplication after rand() or randn() produces non-viewable result => problems with pager on Cygwin build
        Carbon-Copy- => Added cygwin@cygwin.com
    2012-01-01 jordigh StatusNone => Need Info

    Back to the top


    Powered by Savane 3.5