mainGNU Croatian Translation Team - Summary

 
 
Membership Info
Group Admin:
5 active members

Group identification
Id: 11151
System Name: www-hr
Name: GNU Croatian Translation Team
Group Type: www.gnu.org translation teams

This is a translation team of www.gnu.org.

The team is inactive. New coordinator is needed.

====

Ciljevi projekta su dokumentacija filozofije GNU projekta na hrvatskom jeziku, izrada neslužbenih prijevoda tekstova softverskih i dokumentacijskih licenci i približavanje ideje slobodnog softvera korisnicima.

Nakon izrade korisničkog računa na Savannah platformi možete zatražiti uključivanje u projekt nazvan www-hr. Ako vam treba pomoć pri uključivanju u projekt pošaljite poruku na listu: <www-hr-lista AT gnu DOT org>. Sva komunikacija vezana uz projekt, što uključuje rezervaciju i ispravku prijevoda, se događa na toj listi.

Posebno su dobrodošli novi prevoditelji sa znanjem engleskog i hrvatskog jezika i osnovnim razumijevanjem informatičkih koncepata i filozofije. Potrebni su i članovi koji bi tražili pogreške i nejasnoće u postojećim prijevodima ili oni koji bi samo pratili mailing listu i pregledavali nove prijevode.

Prihvaćaju se prijevodi u običnom tekstualnom obliku. HTML stranice se automatski generiraju iz CVS arhiva, pa se HTML direktno ne prevodi. Za slanje prijevoda u tekstualnom obliku nije potrebno nikakvo predznanje HTML-a ili CVS-a, ali ako imate osnovna znanja o HTML-u, možete direktno prevoditi PO datoteke. Opis procesa prijevoda PO datoteka se može naći ovdje: http://www.gnu.org/server/standards/translations/po-how-to.html. Svi novi prijevodi se šalju na <www-hr-lista AT gnu DOT org> gdje se, nakon pregleda, objavljuju na http://www.gnu.org.

Registration Date: Thu 11 Apr 2013 12:56:02 PM UTC

 

Quick Overview
 Memberlist (5 members)

Communication Tools
 Mailing Lists (1 public mailing list)

Back to the top

Powered by Savane 3.13-4b48.
Corresponding source code