bugGNU Octave - Bugs: bug #50409, Octave CLI should use UTF-8 at...

 
 

bug #50409: Octave CLI should use UTF-8 at command prompt

Submitted by:  Markus Mützel <mmuetzel>
Submitted on:  Sun 26 Feb 2017 05:57:52 PM UTC  
 
Category:  GUI Severity:  3 - Normal
Priority:  5 - Normal Item Group:  Incorrect Result
Status:  None Assigned to:  None
Originator Name:  Open/Closed:  Open
Release:  dev Operating System:  Microsoft Windows

Add a New Comment(Rich Markup)
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

Sun 26 Feb 2017 05:57:52 PM UTC, original submission:

The Octave CLI uses the system code page on Windows. On supported systems, it should use UTF-8 instead (e.g. for sym or international character support in general).
The GUI command window correctly uses UTF-8 on supported systems. This is done in "libgui\qterminal\libqterminal\win32\QWinTerminalImpl.cpp" @ around line 387.
This code is not executed in CLI mode and should be moved to a better position. Where would that be?
Any hints would be appreciated.

Markus Mützel <mmuetzel>
Project Member

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach Files:
   
   
Comment:
   

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -email is unavailable- added by marczellm
  • -email is unavailable- added by mmuetzel (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only project members can vote.

     

     

     

    Follows 1 latest change.

    Date Changed by Updated Field Previous Value => Replaced by
    2018-07-14 marczellm Carbon-Copy- => Added marczellm

    Back to the top


    Powered by Savane 3.3