/[glms]/glms/installatiemandrake.tex
ViewVC logotype

Diff of /glms/installatiemandrake.tex

Parent Directory Parent Directory | Revision Log Revision Log | View Patch Patch

revision 1.13 by fluppe, Fri Jan 17 18:27:09 2003 UTC revision 1.14 by gazza, Wed Jan 22 13:37:03 2003 UTC
# Line 125  Terwijl we aan \'e\'en figuur werken, he Line 125  Terwijl we aan \'e\'en figuur werken, he
125  In de configuratie weergegeven in figuur \ref{im:9} wordt ook een aparte homepartitie voorzien. Hierin worden alle data van de gebruikers opgeslaan. Dit is niet echt nodig maar wel sterk aangeraden. Wanneer het systeem corrupt raakt en de computer moet worden geherinstalleerd, dan is er toch nog veel kans dat de gegevens op de homepartitie bewaard bleven.  In de configuratie weergegeven in figuur \ref{im:9} wordt ook een aparte homepartitie voorzien. Hierin worden alle data van de gebruikers opgeslaan. Dit is niet echt nodig maar wel sterk aangeraden. Wanneer het systeem corrupt raakt en de computer moet worden geherinstalleerd, dan is er toch nog veel kans dat de gegevens op de homepartitie bewaard bleven.
126    
127    
128    <<<<<<< installatiemandrake.tex
129    \gl kent geen verschillende `schijven' zoals Windows. Alles hangt vast aan de rootdirectory `/'. Indien we naar een andere schijf of partitie willen gaan, moeten we die eerst \begrip{mounten}. Mounten houdt in dat een bepaalde partitie (kan ook een hele schijf zijn) wordt vastgehangen aan een tak van de rootdirectory. In figuur \ref{im:9} is te zien dat de Windowspartitie vasthangt aan de tak \commando{/mnt/windows}. Het verschil met een gewone directory is niet merkbaar\footnote{In het geval van een Windowspartitie eigenlijk wel: het systeem van permissies zal niet goed werken.}. De homepartitie wordt rechtstreeks aan de root directory gehangen: \commando{/home}.
130    =======
131  \gl kent geen verschillende `schijven' zoals Windows. Alles hangt vast aan de rootdirectory `/'. Indien we naar een andere schijf of partitie willen  \gl kent geen verschillende `schijven' zoals Windows. Alles hangt vast aan de rootdirectory `/'. Indien we naar een andere schijf of partitie willen
132  gaan, moeten we die eerst \begrip{mounten}. Mounten houdt in dat een bepaalde partitie (kan ook een hele schijf zijn) wordt vastgehangen aan een tak  gaan, moeten we die eerst \begrip{mounten}. Mounten houdt in dat een bepaalde partitie (kan ook een hele schijf zijn) wordt vastgehangen aan een tak
133  van de rootdirectory. In figuur \ref{im:9} is te zien dat de Windowspartitie vasthangt aan de tak \commando{/mnt/windows}. Het verschil met een gewone directory is niet merkbaar\footnote{In het geval van een Windowspartitie eigenlijk wel: het systeem van permissies zal niet goed werken.}. De homepartitie wordt rechtstreeks aan de root directory gehangen: \commando{/home}.  van de rootdirectory. In figuur \ref{im:9} is te zien dat de Windowspartitie vasthangt aan de tak \commando{/mnt/windows}. Het verschil met een gewone directory is niet merkbaar\footnote{In het geval van een Windowspartitie eigenlijk wel: het systeem van permissies zal niet goed werken.}. De homepartitie wordt rechtstreeks aan de root directory gehangen: \commando{/home}.
134    >>>>>>> 1.13
135    
136  Verwijderbare media zoals CD-ROM's en floppy's moeten ook gemount worden. In Mandrake is er een \begrip{automount} utility die ervoor zorgt dat van zodra we een floppy of CD-ROM in de respectievelijke lezer steken, die automatisch wordt gemount. Normaal gezien moeten we vooraleer een floppy uit het floppystation te halen, die eert \begrip{unmounten} met het commando \com{umount /mnt/floppy} (let op: geen n!!!). Als we dit vergeten, is er veel kans dat de floppy kapot gaat. Bij automounten zou dit automatisch moeten gebeuren, maar de ervaring leert dat dit niet altijd feilloos werkt. Erger zelfs: manueel unmounten lukt vaak niet meer.  Verwijderbare media zoals CD-ROM's en floppy's moeten ook gemount worden. In Mandrake is er een \begrip{automount} utility die ervoor zorgt dat van zodra we een floppy of CD-ROM in de respectievelijke lezer steken, die automatisch wordt gemount. Normaal gezien moeten we vooraleer een floppy uit het floppystation te halen, die eert \begrip{unmounten} met het commando \com{umount /mnt/floppy} (let op: geen n!!!). Als we dit vergeten, is er veel kans dat de floppy kapot gaat. Bij automounten zou dit automatisch moeten gebeuren, maar de ervaring leert dat dit niet altijd feilloos werkt. Erger zelfs: manueel unmounten lukt vaak niet meer.
137    
# Line 325  Het inige dat er eigenlijk gebeurt tijde Line 329  Het inige dat er eigenlijk gebeurt tijde
329    
330  Indien X succesvol ge\"installeerd werd, wordt gevraagt of we grafisch wensen in te loggen. Indien we hierop \engels{Yes} antwoorden, krijgen we een grafisch logindialoog bij het opnieuw opstarten. Wanneer we ons daar dan mee aanmelden, komen we rechtstreeks in een grafische omgeving terecht. Indien de rauwe commandpromt gewenst is: \commando{CTRL+ALT+F1} (of \commando{F2} tot \commando{F6}) laat toe om die weer te vinden.  Indien X succesvol ge\"installeerd werd, wordt gevraagt of we grafisch wensen in te loggen. Indien we hierop \engels{Yes} antwoorden, krijgen we een grafisch logindialoog bij het opnieuw opstarten. Wanneer we ons daar dan mee aanmelden, komen we rechtstreeks in een grafische omgeving terecht. Indien de rauwe commandpromt gewenst is: \commando{CTRL+ALT+F1} (of \commando{F2} tot \commando{F6}) laat toe om die weer te vinden.
331    
332  \subsection{Updaten van packages}  \subsection{Updaten van packages \label{im:updaten}}
333    
334  Indien het gelukt is om tijdens de installatie een connectie met het internet te maken, krijgen we nu de mogelijkheid om de verschillende programma's te updaten. Het is sterk afgeraden om dit te doen wanneer er slechts een modemconnectie beschikbaar is.  Indien het gelukt is om tijdens de installatie een connectie met het internet te maken, krijgen we nu de mogelijkheid om de verschillende programma's te updaten. Het is sterk afgeraden om dit te doen wanneer er slechts een modemconnectie beschikbaar is.
335    

Legend:
Removed from v.1.13  
changed lines
  Added in v.1.14

savannah-hackers-public@gnu.org
ViewVC Help
Powered by ViewVC 1.1.26