bugGNU Octave - Bugs: bug #40220, Octave crashes when trying to...

 
 

bug #40220: Octave crashes when trying to print a figure to a file using fltk toolkit

Submitted by:  None
Submitted on:  Wed 09 Oct 2013 05:14:01 PM UTC  
 
Category: Plotting with OpenGLSeverity: 3 - Normal
Priority: 5 - NormalItem Group: Crash
Status: Works For MeAssigned to: None
Originator Name: delkk0Originator Email: -unavailable-
Open/Closed: ClosedRelease: 3.6.4
Operating System: GNU/Linux

Add a New Comment (Rich MarkupRich Markup):
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

(Jump to the original submission Jump to the original submission)

Sat 19 Apr 2014 07:32:50 PM UTC, comment #12:

There's been no development on this bug and no one is able to reproduce the crash reported here. It may be due to the way Octave is built or configured for the Antergos distribution. If this problem persists in the current 3.8.1 release, please feel free to comment on this report or open a new bug report.

Mike Miller <mtmiller>
Project Member
Sat 12 Oct 2013 11:02:57 PM UTC, comment #11:

OK. Your octave was built without gdb enabled.
Sorry. That makes debugging harder.

>>but I got it to work running the program from Geany.


I do not know how Geany works.

All I can think of now
is a path problem, but this is just a guess.

Your might look at path setup under Geany as compared to
native octave

Michael Godfrey <godfrey>
Sat 12 Oct 2013 10:52:54 PM UTC, comment #10:

Hi Michael,

When I run octave -g --no-gui, i get the following message:

And if i try: octave --debug, a lot of code lines start appearing in the terminal, and it never stops.

David Polo <delkk0>
Sat 12 Oct 2013 10:40:22 PM UTC, comment #9:

Well, youre opengl looks OK. The fact that
you got it working in one case suggests that
the OpenGL is not the problem.

Could there be a path problem?

Next try: octave -g --no-gui

and run bt when it crashes.

Michael Godfrey <godfrey>
Sat 12 Oct 2013 07:32:48 PM UTC, comment #8:

Hi Michael,

OpenGL Version:

I don't know how I did it, but I got it to work running the program from Geany. Still doesn't run when I use octave from the command line, this is weird...

Thank you for all your support.

David Polo <delkk0>
Fri 11 Oct 2013 06:47:27 PM UTC, comment #7:

What version of OpenGL is installed on your system?
And, it would help to run octave in debug mode and
print a trace,

Michael Godfrey <godfrey>
Fri 11 Oct 2013 04:30:34 PM UTC, comment #6:

Hi Ben,

(1) No I'm not building myself octave
(2) I haven't reported the problem to the maintainer
(3) This crashes octave also
(4) This crashes octave also, here is the output:

David Polo <delkk0>
Fri 11 Oct 2013 12:56:37 AM UTC, comment #5:

I removed it from the blocker list.

Rik <rik5>
Project Administrator
Thu 10 Oct 2013 11:42:21 PM UTC, comment #4:

I tried this using the current tip and fedora 19.
No problem.

This is a configuration problem. It cannot be resolved
without further information from the submitter.

I recommend removing it from the blocker list.

Michael Godfrey <godfrey>
Thu 10 Oct 2013 12:39:26 PM UTC, comment #3:

David,

(1) Are you building Octave yourself?

(2) If not, this is likely a package management problem. Have you reported the problem to the maintainer?

(3) Are you able to produce eps output? "print -depsc foo.eps"

(4) What is displayed by "print -depsc -debug foo.eps"

Ben Abbott <bpabbott>
Project Member
Wed 09 Oct 2013 06:27:06 PM UTC, comment #2:

Hi Rik,

I'm using Antergos (a spin-off of Arch Linux). To install my version of Octave I used pacman (Arch Linux package manager). I noticed that I didn't have gl2ps installed, so I installed it, ghostscript was already installed. I tried again the same code as below, and crashed again.

Thank you for your help.

David Polo <delkk0>
Wed 09 Oct 2013 06:16:48 PM UTC, comment #1:

This is likely to be something specific to your system, it works fine with 3.6.4 on Kubuntu 12.04.

Did you build Octave from scratch or use a package manager? It's possible you are missing some prerequisites such as ghostscript or gl2ps.

Rik <rik5>
Project Administrator
Wed 09 Oct 2013 05:14:01 PM UTC, original submission:

This happens whenever I try to print a figure to a file, even though is a pdf, png, jpeg, pdflatex...

Anonymous

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach File(s):
   
   
Comment:
   

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -unavailable- added by mtmiller (Posted a comment)
  • -unavailable- added by godfrey (Posted a comment)
  • -unavailable- added by bpabbott (Posted a comment)
  • -unavailable- added by delkk0 (Posted a comment)
  • -unavailable- added by rik5 (Posted a comment)
  • -unavailable- added by None (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can click here to add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only project members can vote.

     

    Please enter the title of George Orwell's famous dystopian book (it's a date):

     

     

    Follow 2 latest changes.

    Date Changed By Updated Field Previous Value => Replaced By
    Sat 19 Apr 2014 07:32:50 PM UTCmtmillerOpen/ClosedOpen=>Closed
    Wed 09 Oct 2013 06:16:48 PM UTCrik5StatusNone=>Works For Me

    Back to the top


    Powered by Savane 3.1-cleanup