bugGNU GRUB - Bugs: bug #39892, AHCI: no support for optical drives

 
 

You are not allowed to post comments on this tracker with your current authentification level.

bug #39892: AHCI: no support for optical drives

Submitted by:  <qwertial>
Submitted on:  Thu 29 Aug 2013 11:44:19 AM UTC  
 
Category: Disk & PartitionSeverity: Major
Priority: 5 - NormalItem Group: Software Error
Status: FixedPrivacy: Public
Assigned to: NoneOriginator Name: 
Open/Closed: ClosedRelease: 
Release: Bazaar - trunkReproducibility: Every Time
Planned Release: None

Wed 20 Nov 2013 10:15:46 AM UTC, comment #1:

Latest git snapshot fully detects the drive and reads media correctly, but there is still a noticeable delay when there is no medium present when accessing the drive. Can something be done about this?

<qwertial>
Thu 29 Aug 2013 11:44:19 AM UTC, original submission:

GRUB is not able to access my CD/DVD drive. From the debug messages, the AHCI driver appears to detect a second device, but attempts to access it time out and it's not reported in ls output. On the hard disk, the driver performs as expected.

lsblk -tS:

<qwertial>

 

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -unavailable- added by phcoder (Updated the item)
  • -unavailable- added by qwertial (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can click here to add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only logged-in users can vote.

     

    Please enter the title of George Orwell's famous dystopian book (it's a date):

     

     

    Follow 2 latest changes.

    Date Changed By Updated Field Previous Value => Replaced By
    Sun 03 Nov 2013 12:53:51 PM UTCphcoderStatusNone=>Fixed
      Open/ClosedOpen=>Closed

    Back to the top


    Powered by Savane 3.1-cleanup