bugGnash - The GNU Flash player - Bugs: bug #24686, Apparent sound-related bug in...

 
 

bug #24686: Apparent sound-related bug in audio slideshow

Submitted by:  Benjamin Wolsey <bwy>
Submitted on:  Wed 29 Oct 2008 10:55:33 AM UTC  
 
Category: soundSeverity: 3 - Normal
Release: NoneStatus: None
Privacy: PublicAssigned to: Sandro Santilli <strk>
Open/Closed: Open

Add a New Comment (Rich MarkupRich Markup):
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

(Jump to the original submission Jump to the original submission)

Thu 27 Nov 2008 01:25:56 PM UTC, comment #14:

As of revno 10365 the slides work, and seem to be synchronized with the audio.

Stop and start work for the slides, not for the audio (also seems to cover the problem of the audio starting automatically). Seek doesn't work for either.

Benjamin Wolsey <bwy>
Project Member
Thu 27 Nov 2008 08:37:10 AM UTC, comment #13:

At time of ::stop() call, no SoundInputStream is plugged yet
(as sound isn't realized yet) so ::stop() is a no-op.

I guess we may use the PlayHead class in Sound too..

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Thu 27 Nov 2008 08:33:32 AM UTC, comment #12:

Ah, now I see.
There's a Sound.stop() call.
Then Sound.start(0) is called again when you click the play button.

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Thu 27 Nov 2008 08:29:15 AM UTC, comment #11:

The sound that starts is:
http://downloads.bbc.co.uk/news/nol/shared/spl/hi/audio_slideshow/kenadamptw/content/audio_hi.mp3

It is loaded using Sound.loadSound(<url>, 1).
Second argument means 'streaming'.
When streaming, the sound starts while being loaded as per documentation. Might need some buffering, but we saw _soundbuftime is set to zero.

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Thu 27 Nov 2008 08:27:51 AM UTC, comment #10:

Actually:
UNIMPLEMENTED: MovieClip._soundbuftime=[number:0]

.. doesn't seem related to the start then

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Thu 27 Nov 2008 08:24:27 AM UTC, comment #9:

UNIMPLEMENTED: MovieClip._soundbuftime setting

^^ could be related to the premature start

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Thu 27 Nov 2008 08:09:15 AM UTC, comment #8:

in Gnash, sound starts immediately on load, with pp it takes an hit of 'play' button for that to happen.

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Thu 27 Nov 2008 07:46:49 AM UTC, comment #7:

That number was AV_NOPTS_VALUE, now taken as zero (still not correct, but reduces frames container management)

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Thu 27 Nov 2008 07:22:56 AM UTC, comment #6:

This is interesting:

DEBUG: 0-to-last element has timestamp 18344262162188942992 > 51878

That's with FFMPEG parsing the mp3.
The firsit timestamp is that huge number:
FFMPEG packet dts:-9223372036854775808, pts:-9223372036854775808

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Wed 26 Nov 2008 09:11:29 PM UTC, comment #5:

The movie contains traces, traces from pp and gnash don't match.
In Gnash, we get more 'loading ##' traces, pp stops at 6, gnash keeps going, no idea why.
Also, there's a mismatch in order between 'loading 4' and 'PRE-LOADED SECTION' (could be one of those action execution order things)

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Tue 18 Nov 2008 04:20:43 PM UTC, comment #4:

No more a blocker, as we handle the exception now...

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Wed 29 Oct 2008 11:19:10 AM UTC, comment #3:

marking to blocker for the unhandled exception

Sandro Santilli <strk>
Project MemberIn charge of this item.
Wed 29 Oct 2008 11:09:45 AM UTC, comment #2:

Implementing Sound.getBytesTotal() and Sound.getBytesLoaded() does make the SWF get off the loading screen.

The sound should not start playing immediately (it does), but rather wait for the play button to be pressed.

The slider at the bottom doesn't show the correct position (getPosition?), and the slideshow images don't change.

Benjamin Wolsey <bwy>
Project Member
Wed 29 Oct 2008 10:59:50 AM UTC, comment #1:

And I get

terminate called after throwing an instance of 'gnash::SoundException'
what(): Kann Aux-SDL-Audioausgabe nicht starten: No available audio device

when the audio device isn't available.

Benjamin Wolsey <bwy>
Project Member
Wed 29 Oct 2008 10:55:33 AM UTC, original submission:

The BBC slideshow SWF, an example here:

http://downloads.bbc.co.uk/news/nol/shared/spl/hi/audio_slideshow/kenadamptw/slideshow_629.swf

gets stuck on the loading frame, though the sound plays.

There are three UNIMPLEMENTEDs: Sound.getBytesLoaded(), Sound.getBytesTotal() and MovieClip._soundbuftime. The first two seem to be implemented in the Gnash Sound class, but not passed on to actionscript. MovieClip._soundbuftime just isn't implemented. "Fixing" the first two unfortunately doesn't fix the movie.

(this SWF is used a lot on the BBC site)

Benjamin Wolsey <bwy>
Project Member

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach File(s):
   
   
Comment:
   

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -unavailable- added by strk (Posted a comment)
  • -unavailable- added by bwy (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can click here to add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only logged-in users can vote.

     

    Please enter the title of George Orwell's famous dystopian book (it's a date):

     

     

    Follow 3 latest changes.

    Date Changed By Updated Field Previous Value => Replaced By
    Tue 18 Nov 2008 04:20:43 PM UTCstrkSeverity5 - Blocker=>3 - Normal
    Wed 29 Oct 2008 11:19:10 AM UTCstrkCategoryNone=>sound
      Severity3 - Normal=>5 - Blocker

    Back to the top


    Powered by Savane 3.1-cleanup